Потписан споразум о научно – техничкој и пословној сарадњи између Јавне установе Пољопривредни институт Републике Српске и Републичог хидрометеоролошког завода

posted in: Занимљивости | 0
image_pdfimage_print

Директор Јавне установе Пољопривредни институт Републике Српске (Институт), проф. др. Војислав Тркуља и в.д. директора Републичког хидрометеоролошког завода (Завод), дипл. инж. Дарко Боројевић, потписали су дана 30.12.2020. године у Бањој Луци, Споразум о научно – техничкој и поословној сарадњи.

Споразум регулише и предвиђа дугорочну сарадњу у оквиру дјелатности Института и Завода, при обављању послова из области заштите животне средине и праћења климатских промјена, која има за циљ рационално кориштење заједничких капацитета у свим пословима који се односе на заштиту животне средине и праћења климатских промјена, а у складу су домаћим и европским законодавством из ове области.

В.д. директора Дарко Боројевић истакао је да Споразум представља потврду високог нивоа сарадње ове двије Институције, те њихову  спремност да заједничким напорима омогуће бољу и ефикаснију сарадњу у овим областима.