Завод обиљежио Свјетски дан вода и Свјетски дан метеорологије.

image_pdfimage_print

Републички хидрометеоролошки завод Републике Српске уз подршку ресорног Министарстава пољопривреде, шумарства и водопривреде, Природно-математичког факултета и Јавног предузећа Противградна превентива организовао свечаност поводом 22. марта Свјетског дана воде и 23. марта Свјетског дана метеорологије.

Свечаност је одржана у петак 22. марта у амфитеатру Природно-математичког факултета у Бањој Луци. Присуствовали су представници званичних институција, представници академске заједнице, радници завода, студенти и заинтересовани грађани.

Поздравним говором свечаност је отворио директор Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске мр Томислав Шајић који је истакао значај завода у реализацији пројеката везаних за развој метеоролошких и хидролошких мјерења. Гостима су се обратили и декан Природно-математичког факултета у Бањој Луци проф. др Горан Трбић, помоћник министра Миролослав Бојић и директор ЈП Противградна превентива мр Тихомир Дејановић.

Након поздравних говора одржана су предавања везано за тему Свјетског дана вода – Вода за све и за тему Свјетског дана метеорологије – Сунце, Земља и вријеме.