Посјета директора Хидрометеоролошког завода Републике Сјеверне Македоније

posted in: Занимљивости | 0
image_pdfimage_print

Дана 04.10.2019. год. директор Хидрометеоролошког завода Републике Сјеверне Македоније (УХМР) мр Ивица Тодоровски заједно са сарадницима посјетио је Републички хидрометеоролошки завод Републике Српске. На састанку су размјењена искустава из домена рада две институције. Разговарало се о остваривању веће сарадње у областима метеорологије и хидрологије.

Сутра 05.10. директор УХМР-а мр Ивица Тодоровски и директор РХМЗ-а РС мр Томислав Шајић, заједно са сарадницима посјетиће Јавно предузеће Противградна превентива Републике Српске, обзиром да је служба противградне превентиве Републике Сјеверне Македоније У саставу УХМР-а. Интерес је да се представници УХМР-а упознају са напретком развоја противградне службе Републике Српске и да преузму позитивна искуства, а самим тим и да се оствари обострана сарадња.

Сатанак директора РХМЗ-а РС Томислава Шајића, ЈП Продивградна превентива РС Тихомира Дејановића са директором УХМР-а Ивицом Тодоровским одржаће се у сједишту ЈП Противградна превентива у Градишци у суботу 05.10.

РХМЗ РС се захваљује директору завода Републике Сјеверне Македоније на посјети са жељом за успостављање најбоље могуће сарадње са блиским институцијама Републике Српске. Приједлог РХМЗ-а РС је да се потпише трипартитни споразум о сарадњи између ове три институције.

 

27444укупно посјета,1посјета данас