Републички хидрометеоролошки завод

Обавјештење!

Наредних дана поново сунчано и све топлије време.

Занимљивости

1. мај у Бањалуци од 2000.године до данас

Да ли за 1. мај увек пада киша? У последње три године је падала, а прошле године је било и хладно. Од 2000. године до данас током 9 година за 1.мај у Бањалуци је падала киша. 2012. и 2013. је било сунчано и топло уз температуру изнад 30 степени. Опширније...

Врло хладно време уз јак мраз у Републици Српској

08.01.2017.ујутру забележене су врло ниске температуре, понегде испод -20°C а у вишим пределима и испод -25°C па све до -28°C колико је било на Сокоцу. Опширније...

ДЕЦЕМБАР 2016. ГОДИНЕ

Децембар 2016. године је био један од најсушнијих од кад се врше мерења. Занимљиво је да се слична ситуација десила и прошле године, ако и 2013. године а пре тога 1972. године.Опширније...

СЕЗОНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЗИМУ 2016-2017.(ДЕЦЕМБАР-ФЕБРУАР)

Према сезонској прогнози за целу зиму 2016-2017. године очекује се да у погледу температуре температура буде око пројека уз продоре хладнијег ваздуха са истока Европе, из Сибира. Топлије ће бити у пределима ближим Јадрану, у Херцеговини, Падавине ће бити око просека уз више снежних падавина у односу на претходну годину.Опширније...

18јул2016_Утицај висинског циклона на велику количину падавина на западу Српске

Утицај циклонске циркулације изнад Балкана од 16. до 18. јула условио је обилне падавине на западу, сјеверозападу и централном дијели Посавине, које су понегдје превазишле и средње мјесечне количине кише за мјесец јул.Опширније...

Погледајте остале занимљивости...
Преузмите прогнозе као .PDF документ

У недељу(20.08): Захлађење уз јаче падавине. Ујутру ће киша падати на северу и западу, а на југу и југоистоку ће и даље бити суво и топлије. Током преподнева јаче падавине ће се полако ширити ка југу и истоку уз пад температуре и у тим пределима. Поподне и до вечери на западу и северу киша слаби и постепено престаје, а падавине ће се одржавати на југу и истоку. Биће и ветровито уз умерен до јак северни ветар. Јутарња температура ваздуха од 13°C до 19°C, на југу до 23°C. Највиша дневна температура ваздуха од 19°C до 24°C, на југу и југоистоку до 30°C. Поподне захлађење и на југу.

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

У суботу(19.08): Претежно сунчано и вруће. Поподне ће почети да дува југо уз постепено наоблачење, а увече на западу јаче наоблачење уз кишу и пљускове са грмљавином. У ноћи ће се киша полако ширити ка осталим пределима, а понегде ће се јавити и локалне непогоде уз јаче пљускове, олујни ветар и појаву града. Јутарња температура ваздуха од 14°C до 20°C, на југу до 24°C. Највиша дневна температура ваздуха од 33°C до 39°C, у вишим пределима од 28°C.  

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

У петак(18.08): Претежно сунчано уз даљи пораст температуре па ће у већини предела бити вруће. Поподне пролазно наоблачење које се премешта од запада. Јутарња температура ваздуха од 12°C до 19°C, на југу до 23°C. Највиша дневна температура ваздуха од 32°C до 37°C, у вишим пределима од 27°C.  

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС 16.08.2017.

Вријеме: Tоком дана сунчано и топло уз дневни развој облака.

Током дана претежно сунчано и све топлије. Поподне на западу и југоистоку развој облака уз малу шансу за појаву локалних пљускова у брдско-планинским пределима на југоистоку. Ветар слаб североисточни, у Херцеговини слаба до умерена бура. Јутарња температура ваздуха од 10°C до 17°C, на југу Херцеговине до 22°C. Највиша дневна температура ваздуха од 28°C до  34°C, на југу понегде и мало топлије, у вишим пределима од 24°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС 16.08.2017

Tоком дана претежно сунчaно и још топлије уз малу дневну облачност. Ветар слаб северни. Највиша дневна температура око 33°C.

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА СУТРА 17.08.2017.

Синоптичка ситуација: На висини утицај гребена уз прилив топлог ваздуха са југозапада, а у приземљу се изнад већег дела Европе одржава пространи антициклон који доноси стабилно време.

Вријеме: Јутро свеже, а током дана сунчано и врло топло.

Јутро свеже, али мало топлије у односу на претходне дане, и претежно ведро. Само ће на истоку бити мале до умерене облачности, а понегде око река уз краткотрајну маглу. Током дана претежно сунчано и врло топло, на југу вруће. Ветар слаб североисточни или променљив, у Херцеговини слаба до умерена бура. Јутарња температура ваздуха од 11°C до 18°C, на југу Херцеговине до 23°C. Највиша дневна температура ваздуха од 30°C до 35°C, на југу понегде до 37°C, у вишим пределима од 25°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА СУТРА 17.08.2017

Јутро свеже и ведро, а током дана претежно сунчaно и врло топло. Ветар слаб североисточни или променљив. Јутарња температура ваздуха око 16°C, а највиша дневна до 34°C.

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

Погледајте и друге билтене...

Занимљиве фотографије