Републички хидрометеоролошки завод

Обавјештење!

Наредних пар дана суво и хладно време. Ујутро умерен до јак мраз, понегде с маглом и облачно. Током дана суво уз све више сунца, осим севера и истока где ће и даље бити магловито и хладно.

Занимљивости

Врло хладно време уз јак мраз у Републици Српској

08.01.2017.ујутру забележене су врло ниске температуре, понегде испод -20°C а у вишим пределима и испод -25°C па све до -28°C колико је било на Сокоцу. Опширније...

ДЕЦЕМБАР 2016. ГОДИНЕ

Децембар 2016. године је био један од најсушнијих од кад се врше мерења. Занимљиво је да се слична ситуација десила и прошле године, ако и 2013. године а пре тога 1972. године.Опширније...

СЕЗОНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЗИМУ 2016-2017.(ДЕЦЕМБАР-ФЕБРУАР)

Према сезонској прогнози за целу зиму 2016-2017. године очекује се да у погледу температуре температура буде око пројека уз продоре хладнијег ваздуха са истока Европе, из Сибира. Топлије ће бити у пределима ближим Јадрану, у Херцеговини, Падавине ће бити око просека уз више снежних падавина у односу на претходну годину.Опширније...

18јул2016_Утицај висинског циклона на велику количину падавина на западу Српске

Утицај циклонске циркулације изнад Балкана од 16. до 18. јула условио је обилне падавине на западу, сјеверозападу и централном дијели Посавине, које су понегдје превазишле и средње мјесечне количине кише за мјесец јул.Опширније...

Мраз 26.04.2016.

Хладнији ваздух је захватио наш регион 25. априла, а у ноћи ка 26. априлу дошло је до разведравања уз пад температуре испод нуле. Мраз се није јавио само на југу Херцеговине и понегде у источним пределима. Опширније...

Погледајте остале занимљивости...
Преузмите прогнозе као .PDF документ

У четвртак(26.јануар): Јутро хладно уз мраз и облачно, на северу и истоку честа појава магле. Током дана у већини крајева хладно и облачно време, само на југу сунчано и топлије. У појединим пределима на западу и истоку уз повремене сунчане периоде и благи пораст температуре. Јутарња температура ваздуха од -12°C до -7°C, на југу око нуле, у вишим пределима до -15°C. Највиша дневна температура ваздуха од -4°C у магловитим пределима до +2°C у сунчаним, на југу до 9°C.

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

У среду(25.јануар): Облачно, хладно и претежно суво време. Врло слаб снег ће провејавати само понегде на истоку и северозападу током јутра. На југу постепено разведравање. Јутарња температура ваздуха од -8°C до -5°C, на југу до 2°C, у вишим пределима око -10°C. Највиша дневна температура ваздуха од -4°C до -1°C, на југу до 8°C, у вишим пределима од -7°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

У уторак(24.јануар): Облачно и хладније време уз слаб снег понегде, на југу слаба киша. Све укупно очекује се врло мала количина падавина, а понегде на западу и југу остаје суво без падавина. Јутарња температура ваздуха од -9°C до -4°C, на југу до 3°C. Највиша дневна температура ваздуха од -4°C до 0°C, на југу око 7°C, у вишим пределима од -6°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА СУТРА 23.01.2017.

Синоптичка ситуација: Пространи антициклон се простире од запада Европе преко централних предела до истока и Балкана. Циклон из запада Средоземља се полако премешта преко Италије и крајем дана захвата Јадран. Антициклон одржава стабилно зимско време и сутра.

Вријеме: Ујутру мраз уз честу маглу која ће се понегде задржавати већи део дана. Током дана више сунчаног времена.

Ујутро хладно уз умерен мраз и претежно облачно, на северу и истоку честа појава магле, на југу ведро. Током дана постепено разведравање уз све више предела са сунчаним периодима. У појединим пределима на северу и истоку и током дана остаје облачно, тмурно и врло хладно време уз температуру испод нуле. У сунчаним пределима температура током дана прелази у плус. Увече постепено наоблачење са запада. Ветар слаб источни и југоисточни. Јутарња температура ваздуха од -11°C до -4°C, локално на планинама и понегде на северу и хладније, на југу до нуле. Највиша дневна температура ваздуха од -4°C у магловитим пределима, у већини крајева од 0°C до 4°C, на југу око 10°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА СУТРА 23.01.2017.

Наставља се облачно и хладно време. Током јутра у појединим деловима града биће магловито. Ветар слаб источни. Минимална температура ваздуха око -5°C, а највиша дневна око -1°C. 

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

 

 

 

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС  22.01.2017.

Вријеме: На северу и истоку облачно и хладно, у осталим пределима уз више сунчаног времена.

Током дана постепено разведравање уз више предела са сунчаним периодима, а суначно ће бити у Херцеговни. На северозападу и на истоку и током дана остаје облачно, тмурно и врло хладно време уз температуру испод нуле. У сунчаним пределима температура током дана прелази у плус. Ветар врло слаб источни и североистични. Највиша дневна температура ваздуха од -5°C у магловитим пределима до +3°C у сунчаним, на југу око 10°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС 22.01.2017.

Облачност ће се задржавати и током дана уз хладно време. Ветар слаб источни. Највиша дневна температура око -1°C. 

  Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

 

 

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС  21.01.2017.

Вријеме: Суво, хладно и облачно. На југу сунчаније.

Током дана у многим местима на северу и истоку остаје облачно, тмурно и хладно време, а на југу и у вишим пределима долази до разведравања уз сунчане периоде и благи пораст температуре. У сунчаним пределима температура ће прећи у плус, а у магловитим остаје испод нуле. Ветар слаб источни и североистични. Највиша дневна температура ваздуха од -6°C у магловитим пределима до +2°C у сунчаним, на југу до 10°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ  ЗА ДАНАС 21.01.2017.

Током дана претежно облачно и хладно време. Ветар слаб источни. Највиша дневна температура око -1°C. 

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

 

Погледајте и друге билтене...

Занимљиве фотографије