Републички хидрометеоролошки завод

Обавјештење!

Наредних дана све топлије и претежно суво време. Почеће да дува југо који доноси нагли пораст температуре. У уторак поподне и увече мало кише се очекује на североистоку.

Занимљивости

Врло хладно време уз јак мраз у Републици Српској

08.01.2017.ујутру забележене су врло ниске температуре, понегде испод -20°C а у вишим пределима и испод -25°C па све до -28°C колико је било на Сокоцу. Опширније...

ДЕЦЕМБАР 2016. ГОДИНЕ

Децембар 2016. године је био један од најсушнијих од кад се врше мерења. Занимљиво је да се слична ситуација десила и прошле године, ако и 2013. године а пре тога 1972. године.Опширније...

СЕЗОНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЗИМУ 2016-2017.(ДЕЦЕМБАР-ФЕБРУАР)

Према сезонској прогнози за целу зиму 2016-2017. године очекује се да у погледу температуре температура буде око пројека уз продоре хладнијег ваздуха са истока Европе, из Сибира. Топлије ће бити у пределима ближим Јадрану, у Херцеговини, Падавине ће бити око просека уз више снежних падавина у односу на претходну годину.Опширније...

18јул2016_Утицај висинског циклона на велику количину падавина на западу Српске

Утицај циклонске циркулације изнад Балкана од 16. до 18. јула условио је обилне падавине на западу, сјеверозападу и централном дијели Посавине, које су понегдје превазишле и средње мјесечне количине кише за мјесец јул.Опширније...

Мраз 26.04.2016.

Хладнији ваздух је захватио наш регион 25. априла, а у ноћи ка 26. априлу дошло је до разведравања уз пад температуре испод нуле. Мраз се није јавио само на југу Херцеговине и понегде у источним пределима. Опширније...

Погледајте остале занимљивости...
Преузмите прогнозе као .PDF документ

У суботу(25.фебруар): Ујутру облачно, суснежица и снег ће падати на истоку у осталим пределима ће бити суво. На планина на истоку ће доћи до пораста снежног покривача и за 20 cm, а у нижим пределима ће се формирати мањи снежни покривач. Током дана свежије, на југу и западу разведравање, а на истоку падавине престају уз облачно време. Јутарња температура ваздуха од 1°C до 6°C, у вишим пределима од -2°C. Највиша дневна температура ваздуха од 4°C на истоку до 12°C на западу и југу, у вишим пределима око нуле.

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

У петак(24.фебруар): Топло и ветровито време. На југу и западу облачно уз слабу кишу, на истоку сунчаније. Поподне падавине јачају на западу и до вечери ће јачих падавина бити на северу и у Семберији, а у ноћи се врло обилна киша очекује у Херцеговини и на југоистоку. У ноћи долази и до захлађења па ће на планинама киша прећи у снег, а до јутра могућа је појава суснежице и снега и у нижим пределима на истоку. Дуваће умерен до јак југо, у Крајини и Херцеговини уз олујне ударе. Крајем дана ветар слаби. Јутарња температура ваздуха од 5°C до 10°C, у вишим пределима на истоку од 1°C. Највиша дневна температура ваздуха од 14°C до 19°C, у вишим пределима од 9°C. Увече захлађење.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

У четвртак(23.фебруар): Наставља се топло време уз доста сунчаних периода. Поподне постепено наоблачење са запада, а врло слаба киша је могућа понегде у Херцеговини и на западу. Дуваће умерен, на југу и западу повремено јак, југо. Јутарња температура ваздуха од 1°C до 7°C, у вишим пределима од -3°C. Највиша дневна температура ваздуха од 12°C до 18°C, у вишим пределима од 8°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

 

 

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА СУТРА 22.02.2017.

Синоптичка ситуација: По висини се преко Балкана одржава зонално струјање уз прилив све топлијег вездуха са југозапада.  У приземљу на југу Европе, и у нашем региону, се одржава поље повишеног притиска док се од севера Европе пружа поље ниског притиска које захвата и већи део централне Европе.

Вријеме: Топло и променљиво облачно уз јачање јужног ветра.

Ујутро топлије и умерено, на истоку претежно облачно. Рано ујутру само још понегде у Семберији може бити мало кише. Током дана топло, ветровито и променљиво облачно уз сунчане периоде. Најтоплије ће бити у Крајини. Дуваће југо: у првом делу дана слаб до умерен, поподне ветар јача поготово у Крајин где ће повремено бити јаких удара. Јутарња температура ваздуха од 1°C до 7°C, у вишим пределима на истоку од -3°C. Највиша дневна температура ваздуха од 12°C до 18°C, у вишим пределима на истоку од 7°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА СУТРА 22.02.2017.

Ујутро облачно и топлије. Током дана југо постепено јача па ће бити ветровито, топло и променљиво облачно уз сунчане периоде. Ветар умерен, поподне појачан, југозападни. Јутарња температура ваздуха око 4°C, а највиша дневна око 17°C.

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

 

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС 21.02.2017.

 

Вријеме: Током дана топлије уз сунчане периоде и постепено наоблачење са севера које понегде доноси слабу кишу.

 

Током дана топлије, поготово у Крајини, уз сунчане периоде и постепено наоблачење са севера. Касније поподне и увече биће претежно облачно, а врло слаба киша ће падати понегде на северу и североистоку (Семберија и Посавина). Дуваће слаб до умерен западни и југозападни ветар. Највиша дневна температура ваздуха од 8°C на истоку до 16°C на западу, у вишим пределима на истоку од 5°C.

 

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС 21.02.2017.

 

Током дана знатно топлије и умерено до претежно облачно време. Увече је могућа врло слаба пролазна киша. Ветар слаб до умерен југозападни. Највиша дневна до 15°C.

 

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

 

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС  20.02.2017.

Вријеме: Током дана променљиво облачно и постепено топлије.

Током дана благи пораст температуре уз сунчане периоде и пролазну облачност која се премешта од запада. Понегде на истоку магла и ниски облаци ће се задржавати и током дана уз хладније време. Ветар слаб углавном северних смерова,  поподне у  скретању на јужни. Највиша дневна температура ваздуха од 5°C до 10°C, на југу око 12°C, у вишим пределима од 1°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС 20.02.2017.

Током дана пролазно облачно, поподне уз више сунчаних периода. Ветар слаб и променљив. Највиша дневна температура око 9°C.

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

Погледајте и друге билтене...

Занимљиве фотографије