Републички хидрометеоролошки завод

Обавјештење!

У понедељак ујутру хладније уз мраз. Током дана претежно суво и делимично облачно.

Занимљивости

Најтоплији и најхладнији Божић

Божић 2018. године дочекујемо уз врло топло време и температуру у многим местима и до 15 степени. Последњи пут овако топло за Божић било је 2014. године. Опширније...

Најтоплији и најхладнији 1. јануар

У нову 2018. годину улазимо уз надросечно топло време. Најтоплији 1. јануар (у периоду 1961-2017. година) у већини предела био је 1982. године, а најхладнији 2015. године. Опширније...

Обилне падавине почетком септембра

После врло сушног лета почетком септембра јаке и обилне падавине захватиле су западне и северне пределе Српске. У само два дана на северу и западу је пало више кише него током целог августа, а на крајњем западу пало је дупло више падавина него током августа. Мање кише је пало на југу и истоку. Опширније...

Нови температурни рекорд у Бањалуци

10. августа у Бањалуци је забележен нови температурни рекорд од 41.8°C. Претходни максимум је забележен 29. јула 2013. године када је измерено 41.6°C. Опширније...

18јул2016_Утицај висинског циклона на велику количину падавина на западу Српске

Утицај циклонске циркулације изнад Балкана од 16. до 18. јула условио је обилне падавине на западу, сјеверозападу и централном дијели Посавине, које су понегдје превазишле и средње мјесечне количине кише за мјесец јул.Опширније...

Погледајте остале занимљивости...

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС 22.01.2018

Вријеме: Ујутро хладније са мразем, мјестимично тмурно и магловито. Током дана суво уз сунчане интервале и промјенљиву облачност. 

Током дана умјерено облачно уз сунчане интервале, а ведро и сунчано  у Херцеговини и на југозападу Крајине. Крајем дана на северу претежно облачно, а у ноћи су могуће и слабе падавине. Вјетар слаб и промјенљив или источни, а у Херцеговини умјерена на ударе и јака бура.  Највиша дневна температура ваздуха од 0°C до 6°C, на југу до 8 °C, у вишим пределима од -2°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС 22.01.2018

Током дана мало и умјерено облачно и претежно сунчанои прохладно вријеме. Крајем дана поново облачније. Вјетар слаб и промјенљив. Највиша дневна температура око  6°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА СУТРА 23.01.2018

Синоптичка ситуација: У приземљу слабо антициклонско поље, а по висини премјештање плитке висинске долине и задржавање хладног ваздуха  у сјеверозападној струји, а према крају дана јача гребен из Медитерана.

Вријеме: Ујутро хладно са мразем, а током дана пролазно слабе падавине уз задржавање хладног времена.

Ујутро хладно и углавном суво и претежно облачно. Током дана задржава се облачно и прохладно вријеме уз слабу кишу или росуљу понегдје у нижим предјелима од запада до истока, а слаб снијег мјестимично у централним и источним крајевима. На југу Херцеговине и на југозападу Крајине суво уз сунчане интервале и промјенљиву облачност.  Према крају дана постепено смањење облачности најприје на сјеверозападу. Вјетар слаб до умјерен, сјеверозападни, у другом дијелу дана у Динаридима појачан и јак. Јутарња температура ваздуха од -5°C до 1°C, у вишим пределима од -7°C. Највиша дневна температура ваздуха од 3°C до 10°C, на југу 12°C , у вишим пределима око 0°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА СУТРА 23.01.2018

Ујутро облачно и прохладно, пријеподне задржава се облачно уз пролазно слабу кишу, накратко може бити и мало снијега. У другом дијелу дана суво уз смањење облачности према крају дана па су могући и сунчани интервали. Вјетар слаб, сјеверозападни. Јутарња температура око -1°C, а највиша дневна до 7°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА НАРЕДНА ТРИ ДАНА

У Сриједу(24.01): Јутро хладно са мразем и маглом по котлинама и дуж ријека. Током дана претежно сунчано са мало облака и топлије. Јутарња температура ваздуха од -6°C до 0°C, на југу до 3°C. Највиша дневна температура ваздуха од 4°C до 11°C, у вишим пределима од 2°C.

У Четвртак(25.01): Ујутро хладно са мразем и претежно ведро, а по котлинама и дуж ријека са маглом. Током дана претежно сунчано са мало облака, а према крају дана на сјеверу и западу облачније.  Јутарња температура ваздуха од -4°C до 2°C, на југу до 4°C. Највиша дневна температура ваздуха од 5°C до 12°C, у вишим пределима од 3°C.

У Петак(26,01): Ујутро претежно ведро и прохладно, а током дана сунчано и још мало топлије. Према крају дана и током вечери постепено наоблачење. Јутарња температура ваздуха од -3°C до 3°C, на југу до 5°C. Највиша дневна температура ваздуха од 7°C до 13°C, у вишим пределима од 4°C.

 Дежурни синоптичар: Драшко Рудан

 

Метеоролошки билтени


Занимљиве фотографије