Републички хидрометеоролошки завод

Обавјештење!

Сунчано и веома топло време почетком седмице.

Занимљивости

1. мај у Бањалуци од 2000.године до данас

Да ли за 1. мај увек пада киша? У последње три године је падала, а прошле године је било и хладно. Од 2000. године до данас током 9 година за 1.мај у Бањалуци је падала киша. 2012. и 2013. је било сунчано и топло уз температуру изнад 30 степени. Опширније...

Врло хладно време уз јак мраз у Републици Српској

08.01.2017.ујутру забележене су врло ниске температуре, понегде испод -20°C а у вишим пределима и испод -25°C па све до -28°C колико је било на Сокоцу. Опширније...

ДЕЦЕМБАР 2016. ГОДИНЕ

Децембар 2016. године је био један од најсушнијих од кад се врше мерења. Занимљиво је да се слична ситуација десила и прошле године, ако и 2013. године а пре тога 1972. године.Опширније...

СЕЗОНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЗИМУ 2016-2017.(ДЕЦЕМБАР-ФЕБРУАР)

Према сезонској прогнози за целу зиму 2016-2017. године очекује се да у погледу температуре температура буде око пројека уз продоре хладнијег ваздуха са истока Европе, из Сибира. Топлије ће бити у пределима ближим Јадрану, у Херцеговини, Падавине ће бити око просека уз више снежних падавина у односу на претходну годину.Опширније...

18јул2016_Утицај висинског циклона на велику количину падавина на западу Српске

Утицај циклонске циркулације изнад Балкана од 16. до 18. јула условио је обилне падавине на западу, сјеверозападу и централном дијели Посавине, које су понегдје превазишле и средње мјесечне количине кише за мјесец јул.Опширније...

Погледајте остале занимљивости...
Преузмите прогнозе као .PDF документ

У петак(02.06): Топло и нестабилно време уз мало нижу температуру него претходних дана. Ујутру углавном суво, а од средине дана чести пљускови са грмљавином.  Понегде ће бити услова за јаче пљускове уз локалне непогоде, обилније падавине и појаву града понегде. Јутарња температура ваздуха од 13°C до 18°C, у вишим пределима од 8°C. Највиша дневна температура ваздуха од 23°C до 27°C, на југу до 30°C, у вишим пределима од 18°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

У четвртак(01.06): Топло и променљиво време. Преподне на истоку повремена киша и пљускови, а у осталим пределима сунчаније. Средином дана и током поподнева у већини предела нестабилно уз повремену кишу и пљускове са грмљавином. Понегде ће бити услова за јаче пљускове уз локалне непогоде и обилније падавине. На југу Херцеговине остаје претежно суво. Јутарња температура ваздуха од 12°C до 18°C, у вишим пределима од 8°C. Највиша дневна температура ваздуха од 25°C до 31°C, у вишим пределима од 20°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

У среду (31.05): Наставља се сунчано и врло топло време. Од средине дана прво на југоистоку и западу развој облака који доносе повремене пљускове са грмљавином, а касније поподне и увече пљускови ће се јавити и понегде на северу. Понегде ће бити и јачих пљускова уз локално обилније падавине. Јутарња температура ваздуха од 12°C до 17°C, у вишим пределима од 7°C. Највиша дневна температура ваздуха од 26°C до 32°C, у вишим пределима од 22°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА СУТРА 30.05.2017.

Синоптичка ситуацијаИзнад нашег региона по висини се одржава гребен уз прилив све топлијег ваздуха са југозапада. У приземљу се поље високог притиска премешта ка југу Европе и Балкана, а са севера Европе се спушта поље ниског притиска до централне Европе. У нашем региону притисак постепено опада, али и даље ће бити мало изнад нормале.

Вријеме: Претежно сунчано и врло топло. Током поподнева краткотрајни пљускови само понегде.

Ујутро свеже и претежно ведро, само ће се понегде око река и по котлинама на истоку јавити пролазна магла. Током дана претежно сунчано и врло топло време. Поподне на југоистоку развој облака који ће само понегде, углавном у брдско-планиским пределима, донети краткотрајне пљускове. Касније поподне и увече краткотрајни пљускову су могући и понегде на западу. Ветар врло слаб и променљив, крајем дана слаб до умерен југозапади и западни. Јутарња температура ваздуха од 9°C до 19°C, у вишим пределима од 5°C. Највиша дневна температура ваздуха од 25°C до 31°C, у вишим пределима од 20°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА СУТРА 30.05.2017

Претежно сунчано и врло топло време уз мало облака током поподнева. Дуваће слаб и променљив ветар, крајем дана југозападни. Јутарња температура око 12°C, а највиша дневна око 30°C.

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС 29.05.2017.

Вријеме: Сунчано и још топлије.

Током дана претежно сунчано време уз даљи пораст температуре па ће у већини предела бити врло топло. Дуваће слаб североисточни и источни ветар, поподне југоисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 24°C до 29°C, у вишим пределима од 20°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС 29.05.2017

Претежно сунчано и још мало топлије време. Дуваће слаб источни ветар. Највиша дневна температура око 28°C.

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС 28.05.2017.

Вријеме: Сунчано и топло. Краткотрајни пљускови су могући само понегде на југоистоку.

Током дана претежно сунчано и још мало топлије. Поподне на југоистоку развој облака који ће само понегде, углавном у брдским пределима, донети краткотрајну кишу и пљускове. Ветар слаб североисточни и источни, у Херцеговини умерена бура. Највиша дневна температура ваздуха од 22°C до 28°C, у вишим пределима од 16°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС 28.05.2017

Претежно сунчано и топло време уз малу дневну облачност. Дуваће слаб до умерен североисточни и источни ветар. Највиша дневна температура око 26°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

Погледајте и друге билтене...

Занимљиве фотографије