Републички хидрометеоролошки завод

Обавјештење!

Вријеме (19март2018): Захлађење са падавинама углавном снијега уз формирање снијежног покривача. На југу киша а истоку у нижим предјелима и кише, те кише која леди при тлу. 20март2018:Облачно с падавинама слабијег интензитета, снијега у већини предјела а на истоку кише и сусњежице. Биће и периода сувог времена.

Занимљивости

Сезонска прогноза за зиму 2017/2018. године

Опширније...

Јануар 2018. године

Јануар је био врло топао, у већини предела ово је трећи најтоплији јануар: после 2007. и 2014. године.Опширније...

Нови температурни рекорд у Бањалуци

10. августа у Бањалуци је забележен нови температурни рекорд од 41.8°C. Претходни максимум је забележен 29. јула 2013. године када је измерено 41.6°C. Опширније...

18јул2016_Утицај висинског циклона на велику количину падавина на западу Српске

Утицај циклонске циркулације изнад Балкана од 16. до 18. јула условио је обилне падавине на западу, сјеверозападу и централном дијели Посавине, које су понегдје превазишле и средње мјесечне количине кише за мјесец јул.Опширније...

Мраз 26.04.2016.

Хладнији ваздух је захватио наш регион 25. априла, а у ноћи ка 26. априлу дошло је до разведравања уз пад температуре испод нуле. Мраз се није јавио само на југу Херцеговине и понегде у источним пределима. Опширније...

Погледајте остале занимљивости...

Данас 20.03.2018. у 17:15 почиње пролеће.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС 20.03.2018.

Синоптичка ситуација:Пространа долина се одржава изнад већег дела западе Европе и Средоземља и у склопу долине формира се нови циклон који се премешта преко Италије и Јадрана и крајем дана захвата и наш региона.

Вријеме: Облачно више сувог времена и слаб снег повремено. На југу чешћа киша. Увече и у ноћи падавине јачају.

Јутро хладно и облачно уз провејавање слабог снега понегде. На југу киша. Током дана на северу претежно суво и облачно, а слаб снег ће падати претежно у брдско-планиским пределима. На југу чешћа киша, а на југоистоку ће се мешати слаба киша и суснежица. Увече падавине постепено јачају на југу, а током ноћи снег ће захватити већину предела. Ветар западни и  југозападни, поподне у скретању на северни. Јутарња температура ваздуха од -4°C од 2°C, на југу од 6°C, у вишим пределима од -6°C. Највиша дневна температура ваздуха од -2°C на западу до 6°C на истоку, на југу до 10°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА СУТРА 21.03.2018

Синоптичка ситуација:Циклон јача око југа Италије и Јадрана и постепено се шири преко нашег региона ка истоку. На висини се одржава долина од севера Европе до југозападу и омогућава даљи транспорт хладнијег ваздуха ка нашем региону.  

Вријеме: Хладније са снегом уз пораст снежног покривача. На југу киша и суснежица.

Ујутру облачно са снегом, на југу јача киша. Снег ће прво јачати на југозападу и планинама, а на северу ће падавине бити слабе. Током дана хладно уз снег и пораст снежног покривача.  У нижим пределима се очекује око око 5-15 цм снега, а на планинама око 20-30 цм снега. На југу ће падати киша и суснежица. Ветар слаб до умерен северних смерова, у Херцеговини и на планинама повремено јак. Јутарња температура ваздуха од -4°C од -1°C, на југу до 4°C, у вишим пределима од -8°C. Највиша дневна температура ваздуха од -2°C до 2°C, на југу до 7°C, у вишим пределима од  -5°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА СУТРА 21.03.2018

Хладно и облачно са снегом. Током дана се очекује пораст снежног покривача за око 5 цм. Ветар до умерен североисточни. Јутарња температура ваздуха око -2°C, а највиша дневна температура ваздуха око 1°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА НАРЕДНА ТРИ ДАНА

У четвртак(22.03): Ујутру врло хладно уз мраз и претежно суво. Слаб снег ће падати понегде на истоку и на планинама. На западу умерено облачно. Током дана остаје хладно, облачно и претежно суво време. Слаб снег ће провејавати на планинама и понегде на истоку. Јутарња температура ваздуха од -7°C од -3°C, на југу око 1°C, у вишим пределима од -12°C. Највиша дневна температура ваздуха од -2°C до 4°C, на југу до 8°C, у вишим пределима од -6°C.

У петак(23.03): Облачно и хладно време уз слаб снег. На западу претежно суво време уз постепено разведравање током дана. Увече снег престаје у већини предела. Јутарња температура ваздуха од -5°C од -1°C, у вишим пределима од -10°C, југу око 1°C. Највиша дневна температура ваздуха од 0°C до 5°C, на југу до 8°C у вишим пределима од -3°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

Метеоролошки билтени

-->

Занимљиве фотографије