Републички хидрометеоролошки завод

Обавјештење!

У понедељак врло топло и спарно. У ноћи јачи пљускови са грмљавином, а понегде се очекују и локалне непогоде. У уторак и среду освежење уз повремену кишу и пљускове.

Занимљивости

1. мај у Бањалуци од 2000.године до данас

Да ли за 1. мај увек пада киша? У последње три године је падала, а прошле године је било и хладно. Од 2000. године до данас током 9 година за 1.мај у Бањалуци је падала киша. 2012. и 2013. је било сунчано и топло уз температуру изнад 30 степени. Опширније...

Врло хладно време уз јак мраз у Републици Српској

08.01.2017.ујутру забележене су врло ниске температуре, понегде испод -20°C а у вишим пределима и испод -25°C па све до -28°C колико је било на Сокоцу. Опширније...

ДЕЦЕМБАР 2016. ГОДИНЕ

Децембар 2016. године је био један од најсушнијих од кад се врше мерења. Занимљиво је да се слична ситуација десила и прошле године, ако и 2013. године а пре тога 1972. године.Опширније...

СЕЗОНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЗИМУ 2016-2017.(ДЕЦЕМБАР-ФЕБРУАР)

Према сезонској прогнози за целу зиму 2016-2017. године очекује се да у погледу температуре температура буде око пројека уз продоре хладнијег ваздуха са истока Европе, из Сибира. Топлије ће бити у пределима ближим Јадрану, у Херцеговини, Падавине ће бити око просека уз више снежних падавина у односу на претходну годину.Опширније...

18јул2016_Утицај висинског циклона на велику количину падавина на западу Српске

Утицај циклонске циркулације изнад Балкана од 16. до 18. јула условио је обилне падавине на западу, сјеверозападу и централном дијели Посавине, које су понегдје превазишле и средње мјесечне количине кише за мјесец јул.Опширније...

Погледајте остале занимљивости...
Преузмите прогнозе као .PDF документ

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА СУТРА 27.07.2017.

Синоптичка ситуација: По висини преко наших крајва прелази оса долине и успоставља се сјеверозападно струјање уз пораст геопотенцијала. У приземљу јача утицај антициклона са запада.

Вријеме: Промјенљиво облачно уз сунчане интервалe и у већини крајева суво, још понегдје киша на истоку и југоистоку. Према вечери и током ноћи разведравање.

Ујутру и пријеподне умјерено и претежно облачно и суво у већини крајева, а мјестимично киша још само на истоку и југоистоку. Током дана и поподне промјенљиво уз дуже сзунчане интервале са могућношћу за по који пљусак на крајњем југоистоку. У ноћи разведравање  Вјетар слаб до умјерен, сјеверни и сјеверозашпадни.  Јутарња температура ваздуха од 10°C до 16°C, на југу  до 19°C. Највиша дневна температура ваздуха од 22°C до 29°C, у вишим пределима од 19°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА СУТРА 27.07.2017

Ујутро облачније, а током дана мало до умјерено облачно и претежно сунчано. Вјетар слаб, сјеверозападни. Јутарња температура ваздуха око 14°C, а највиша дневна температура до 28°C.

Дежурни синоптичар: Драшко Рудан

У недељу(30.јул): Сунчано и вруће уз слаб развој дневне облачности. Јутарња температура ваздуха од 14°C до 20°C, на југу до 23°C. Највиша дневна температура ваздуха од 30°C до 36°C, на југу  и сјевероистоку и степен топлије.

Дежурни синоптичар: Драшко Рудан

У суботу(29.07): Ујутро ведро, а током дана сунчано и поново веома топло. Поподне у планинама у централним и источним предјелима умјерен развој конвективне облачности и само могућност за по који пљусак.  Јутарња температура ваздуха од 12°C до 18°C, на југу до 20°C. Највиша дневна температура ваздуха од 28°C до 34°C, на југу до 36°C, у вишим пределима од 24°C.

Дежурни синоптичар: Драшко Рудан

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС

Вријеме: Промјенљиво и нестабилно вријеме уз мјестимичну кишу и пљускове са грмљавином чешћим у попопдсневним сатима и без врућине са пријатном температуром.

Наставља се промјенљиво облачно  и нестабилно вријеме са кишом мјестимично, локално и пљусковима, углавном у вишим предјелима од запада до истока.  Према вечери и током ноћи  и на сјеверу нестабилно уз мјестимичну кишу или покоји пљусак са грмљавино0м.  Вјетар слаб, при пљусковима умјерен, источни и сјевероисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 21°C до 28°C, у вишим пределима од 17°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС

Мало до умјерено облачно и претежно сунчано. Касније попподне облачније, а киша са грмљавином могућа је током  ноћи.   Вјетар слаб, сјевероисточни. Највиша дневна температура до 27°C

Дежурни синоптичар: Драшко Рудан

У петак (28.07): Јутро мало свежије  и претежно ведро. Током дана осјетно  топлије и претежно сунчано уз локално малу или умјерену облачност. Вјетар слаб и промјенљив.   Јутарња температура ваздуха од 9°C до 15°C, на југу до 18°C. Највиша дневна температура ваздуха од 27°C до 33°C, на југу до 35°C, у вишим пределима од 23°C.

 Дежурни синоптичар: Драшко Рудан

Погледајте и друге билтене...

Занимљиве фотографије