Републички хидрометеоролошки завод

Обавјештење!

Од сриједе до краја седмице без мраза и топлије вријеме.

Занимљивости

Врло хладно време уз јак мраз у Републици Српској

08.01.2017.ујутру забележене су врло ниске температуре, понегде испод -20°C а у вишим пределима и испод -25°C па све до -28°C колико је било на Сокоцу. Опширније...

ДЕЦЕМБАР 2016. ГОДИНЕ

Децембар 2016. године је био један од најсушнијих од кад се врше мерења. Занимљиво је да се слична ситуација десила и прошле године, ако и 2013. године а пре тога 1972. године.Опширније...

СЕЗОНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЗИМУ 2016-2017.(ДЕЦЕМБАР-ФЕБРУАР)

Према сезонској прогнози за целу зиму 2016-2017. године очекује се да у погледу температуре температура буде око пројека уз продоре хладнијег ваздуха са истока Европе, из Сибира. Топлије ће бити у пределима ближим Јадрану, у Херцеговини, Падавине ће бити око просека уз више снежних падавина у односу на претходну годину.Опширније...

18јул2016_Утицај висинског циклона на велику количину падавина на западу Српске

Утицај циклонске циркулације изнад Балкана од 16. до 18. јула условио је обилне падавине на западу, сјеверозападу и централном дијели Посавине, које су понегдје превазишле и средње мјесечне количине кише за мјесец јул.Опширније...

Мраз 26.04.2016.

Хладнији ваздух је захватио наш регион 25. априла, а у ноћи ка 26. априлу дошло је до разведравања уз пад температуре испод нуле. Мраз се није јавио само на југу Херцеговине и понегде у источним пределима. Опширније...

Погледајте остале занимљивости...
Преузмите прогнозе као .PDF документ

У понедељак(03.април): Топло и променљиво време. У првом делу дана углавном суво уз пуно сунчаних периода, поподне нестабилно време уз развој облака који доносе повремену кишу и пљускове са грмљавином. Јутарња температура ваздуха од 6°C до 11°C, у вишим пределима од 3°C. Највиша дневна температура ваздуха од 18°C до 23°C, у вишим пределима од 14°C.

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

У недељу(02.април): Претежно сунчано и топло у првом делу дана. Касније поподне на југоистоку и истоку развој облака који ће понегде донети пљускове са грмљавином, а увече пљускова може бити и понегде на западу и северу. Јутарња температура ваздуха од 5°C до 10°C, у вишим пределима од 2°C. Највиша дневна температура ваздуха од 19°C до 25°C, у вишим пределима од 15°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

У суботу(01.април): Претежно сунчано и још мало топлије, поподне на западу нешто више облака.  Јутарња температура ваздуха од 5°C до 10°C, у вишим пределима од  3°C. Највиша дневна температура ваздуха од 20°C до 26°C, у вишим и котлинским пределима од 16°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

 

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА СУТРА 31.03.2017.

Синоптичка ситуација:  У приземљу се одржава антициклон изнад већег дела Европе и доноси стабилно време,  а по висини  изнад Балкана јача гребен.  

Вријеме: Претежно сунчано и топло време. 

Јутро угодно уз сунчане периоде и променљиву облачнст. Понегде око река и по котлинама може бити пролазне магле. Током дана претежно сунчано и топло време. Ветар слаб до умерен источни. Јутарња температура ваздуха од 5°C до 9°C, на југу око 12°C, у вишим пределима од 2°C. Највиша дневна температура ваздуха од 17°C до 24°C, у вишим пределима од 14°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА СУТРА 31.03.2017

Јутро умерено облачно и пријатно, током дана претежно сунчано и још мало топлије. Ветар слаб и променљив, поподне источни.  Јутарња температура ваздуха око 7°C, а највиша дневна око 23°C.

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

 

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС 30.03.2017.

Вријеме: Претежно сунчано и угодно топло, поподне уз нешто више облака. 

Током дана претежно сунчано и угодно топло. Поподне умерено облачно, а уз нешто више облака на истоку може бити краткотрајних пљускова. Ветар слаб до умерен северних смерова или променљив. Највиша дневна температура ваздуха од 16°C до 24°C, у вишим пределима од 13°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС 30.03.2017

У првом делу дана сунчано и толо време, а поподне умерено облачно. Ветар слаб и променљив.  Највиша дневна температура око 22°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

 

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС  29.03.2017.

Синоптичка ситуација:  У приземљу антициклонско поље,  а по висини јача гребен уз адвекцију топлијег ваздуха, уз слабо дивергентно струјање.  

Вријеме: Ујуро хладно са мјестимичним мразем и претежно ведро, око ријека магла, а током дана сунчано и топлије. 

Јутро претежно ведро и хладно уз мраз у брдовитим и вишим предјелима. Услови за слаб мраз у нижим пределима, постојаће локално на изложеним косинама и котлинским предјелима. Око ријека на истоку и западу локално магла.  Током дана претежно сунчано и још топлије. Вјетар слаб и промјенљив, у Херцеговини слаба бура. Највиша дневна температура ваздуха од 15°C до 20°C, локално на сјеверу и на југу до 21°C,  у вишим предјелима од 12°C,

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС  29.03.2017

Ујутро прохладнo и ведро, при дизању сунца локално сумаглица  око ријека. Током дана сунчано и још топлије. Вјетар слаб и промјенљив.  највиша дневна око 20°C.

 Дежурни синоптичар: Игор Ковачић

последња измјена 29март2017 у 06:30 часова

Погледајте и друге билтене...

Занимљиве фотографије