Републички хидрометеоролошки завод

Обавјештење!

Четвртак:Суво, ујутро прохладно а током дана уз пораст температуре и више сунчаног времена. Петак и субота суви, ујутро прохладно а током дана пораст температуре. Недјеља доноси поново кишу.

Занимљивости

Обилне падавине почетком септембра

После врло сушног лета почетком септембра јаке и обилне падавине захватиле су западне и северне пределе Српске. У само два дана на северу и западу је пало више кише него током целог августа, а на крајњем западу пало је дупло више падавина него током августа. Мање кише је пало на југу и истоку. Опширније...

Нови температурни рекорд у Бањалуци

10. августа у Бањалуци је забележен нови температурни рекорд од 41.8°C. Претходни максимум је забележен 29. јула 2013. године када је измерено 41.6°C. Опширније...

1. мај у Бањалуци од 2000.године до данас

Да ли за 1. мај увек пада киша? У последње три године је падала, а прошле године је било и хладно. Од 2000. године до данас током 9 година за 1.мај у Бањалуци је падала киша. 2012. и 2013. је било сунчано и топло уз температуру изнад 30 степени. Опширније...

18јул2016_Утицај висинског циклона на велику количину падавина на западу Српске

Утицај циклонске циркулације изнад Балкана од 16. до 18. јула условио је обилне падавине на западу, сјеверозападу и централном дијели Посавине, које су понегдје превазишле и средње мјесечне количине кише за мјесец јул.Опширније...

Мраз 26.04.2016.

Хладнији ваздух је захватио наш регион 25. априла, а у ноћи ка 26. априлу дошло је до разведравања уз пад температуре испод нуле. Мраз се није јавио само на југу Херцеговине и понегде у источним пределима. Опширније...

Погледајте остале занимљивости...
Преузмите прогнозе као .PDF документ

У суботу(30.09): Јутро хладно и претежно ведро, у вишим пределима понегде први мраз ове јесени. Око река и по котлинама понегде магла. Током дана претежно сунчано, поподне постепено наоблачење са запада. Јутарња температура ваздуха од 2°C до 7°C, на југу до 10°C, у вишим пределима око и мало испод нуле. Највиша дневна температура од 17°C до 21°C, на југу Херцеговине до 24°C, у вишим пределима од 13°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

У петак(29.09): Јутро хладно, на југу и и југоистоку облачније, а у осталим пределима претежно ведро. Око река и по котлинама понегде магла. Током дана претежно сунчано уз малу до умерену облачност на југу. Јутарња температура ваздуха од 4°C до 10°C, на југу до 13°C. Највиша дневна температура од 17°C до 21°C, на југу Херцеговине до 25°C, у вишим пределима од 13°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС 25.09.2017.

Вријеме: Претежно облачно и свеже уз местимичну слабу кишу.

Током дана претежно облачно уз повремену слабу кишу која ће захватити и јужне пределе. Ветар слаб претежно источни и североисточни, у Херцеговини јужних смерова. Највиша дневна температура ваздуха од  14°C до 20°C, на југу до 23°C, у вишим пределима од 10°C. Поподне и на југу свежије.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС 25.09.2017

Претежно облачно и свеже време уз повремену слабу кишу. Ветар слаб претежно источни. Највиша дневна температура до 17°C.

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

 

 

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА СУТРА27.09.2017.

Синоптичка ситуација: У приземљу се одржава утицај пространог антициклона који се шири од североистока преко већег дела Европе. На висини се слабо изражен циклон и даље одржава изнад Балкана и делова централне Европе.

Вријеме: Облачно, тмурно и свеже уз повремену слабу кишу.

Наставља се свеже, облачно и тмурно време. У првом делу дана слаба киша ће падати на истоку, а на западу и југу ће бити суво. На југу сунчаније а повремени сунчани периоди су могући и на крајњем западу. Током дана слаба киша се шири ка западу и југу, док ће на истоку бити претежно суво и облачно. Ветар слаб до умерен североисточни и источни. Јутарња температура ваздуха од 9°C до 14°C, у вишим пределима од 6°C. Највиша дневна температура ваздуха од 15°C до 20°C, на југу до 23°C, у вишим пределима од 11°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА СУТРА 27.09.2017

Облачно и прохладно време уз слабу кишу повремено. Ујутру ће бити претежно суво, а током преподнева и средином дана ће падати врло слаба киша. Касније поподне и увече ће поново бити суво, тмурнo и облачно. Ветар слаб источни. Јутарња температура ваздуха око 12°C, а највиша дневна око 17°C.

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС26.09.2017.

Вријеме: Облачно и свеже уз повремену кишу.

У првом делу дана претежно облачно и тмурно уз слабу кишу понегде. Киша ће бити нешто чешћа на западу. На југу и понегде на североистоку сунчани периоди уз мало топлије време средином дана. Поподне на западу нешто јача киша која ће се полако ширити ка осталим пределима па ће повремених пљускова бити и на југу и истоку. Ветар слаб до умерен североисточни и источни. Највиша дневна температура ваздуха од 15°C на западу до 24°C на југу, у вишим пределима од 11°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС 26.09.2017

Средином дана суво, затим поново уз пролазну слабу кишу, а до вечери падавине престају. Ветар слаб источни. Највиша дневна температура око 18°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

У четвртак(28.09): Наставља се тмурно и облачно време уз слабу и повремену кишу. Током поподнева на северу постепено разведравање, а на југу и југоистоку остаје облачно уз повремену кишу. Јутарња температура ваздуха од 6°C до 11°C, на југу до 14°C. Највиша дневна температура од 15°C до 21°C, на југу Херцеговине око 23°C, у вишим пределима од 10°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

Погледајте и друге билтене...

Занимљиве фотографије