Републички хидрометеоролошки завод

Обавјештење!

Постепено разведравање уз пораст температуре током дана.

Занимљивости

Обилне падавине почетком септембра

После врло сушног лета почетком септембра јаке и обилне падавине захватиле су западне и северне пределе Српске. У само два дана на северу и западу је пало више кише него током целог августа, а на крајњем западу пало је дупло више падавина него током августа. Мање кише је пало на југу и истоку. Опширније...

Нови температурни рекорд у Бањалуци

10. августа у Бањалуци је забележен нови температурни рекорд од 41.8°C. Претходни максимум је забележен 29. јула 2013. године када је измерено 41.6°C. Опширније...

1. мај у Бањалуци од 2000.године до данас

Да ли за 1. мај увек пада киша? У последње три године је падала, а прошле године је било и хладно. Од 2000. године до данас током 9 година за 1.мај у Бањалуци је падала киша. 2012. и 2013. је било сунчано и топло уз температуру изнад 30 степени. Опширније...

18јул2016_Утицај висинског циклона на велику количину падавина на западу Српске

Утицај циклонске циркулације изнад Балкана од 16. до 18. јула условио је обилне падавине на западу, сјеверозападу и централном дијели Посавине, које су понегдје превазишле и средње мјесечне количине кише за мјесец јул.Опширније...

Мраз 26.04.2016.

Хладнији ваздух је захватио наш регион 25. априла, а у ноћи ка 26. априлу дошло је до разведравања уз пад температуре испод нуле. Мраз се није јавио само на југу Херцеговине и понегде у источним пределима. Опширније...

Погледајте остале занимљивости...
Преузмите прогнозе као .PDF документ

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА СУТРА 21.11.2017.

Синоптичка ситуација: Висинска долина се премешта постепено ка истоку Балкана, а изнад нашег региона се одржава задња страна овог система у првом делу дана, а поподне слаби утицај. У приземљу се одржава антициклон изнад Балкана уз прилив топлије ваздуха током дана. 

Вријеме: Јутро хладно и облачно, око река и по котлинама понегде магла. Током дана променљиво облачно уз сунчане периоде и постепено топлије.

Јутро хладно, на југу ведро а у осталим пределима умерено до претежно облачно. Око река и по котлинама на северу и истоку магла. Преподне остаје облачније уз постепено разведаравње па ће током дана бити топлије уз више сунчаних периода и умерену облачност. На истоку остаје претежно облачно и нешто свежије. Дуваће слаб до умерен западни и југозападни ветар. Јутарња температура ваздуха од -3°C до 3°C, у вишим пределима око -6°C. Највиша дневна температура ваздуха од 8°C на истоку до 15°C на западу, у вишим пределима од 4°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА СУТРА 21.11.2017

Ујутру облачно и хладно, у појединим деловима града магла. И током преподнева се задржава облачно време, а од средине дана делимично разведравање уз постепено топлије време и више сунчаних периода. Ветар западни и југозападни. Јутарња температура око 2°C, а максимална дневна температура до 14°C.   

 Дежурни синоптичар:  Милица Ђорђевић

У среду(22.новембар): Јутро променљиво облачно, око река и по котлинама честа појава магле. Током дана  мало топлије и сунчано уз малу до умерену облачност. Понегде на северу и истоку магла ће се задржавати и током дана уз свежије време у тим пределима. Јутарња температура ваздуха од 0°C до 6°C, у вишим пределима од -3°C. Највиша дневна температура ваздуха од 10°C до 16°C, у местима са маглом до 6°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

У четвртак(23.новембар): Јутро променљиво облачно, око река и по котлинама честа појава магле. Током дана топло и сунчано уз малу до умерену облачност. И даље ће се магла и ниски облаци понегде задржавати и током дана уз свежије време у тим пределима. Јутарња температура ваздуха од 0°C до 6°C, у вишим пределима од -2°C. Највиша дневна температура ваздуха од 10°C до 16°C, у местима са маглом од 6°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

У петак(24.новембар): Стабилно јесење време се наставља. Ујутру честа магла, поготово на северу и истоку око река и по котлинама. Током дана сунчано и топлије време. Свежије ће бити само у пределима где се магла буде задржавала и током дана. Јутарња температура ваздуха од 1°C до 6°C, у вишим пределима од -2°C. Највиша дневна температура ваздуха од 12°C до 16°C, у планинама и местима са маглом од 7°C.

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС 20.11.2017.

Вријеме: Током дана суво уз разведравање и више сунчаних периода, на истоку облачније

Преподне  постепено разведравање уз сунчане периоде на југу и западу, на истоку облачно и претежно суво. Поподне све више сунца у свим пределима, на истоку променљивије. Дуваће слаб до умерен западни ветар, у Семберији и пролазно јак, у Херцеговини бура. Највиша дневна температура ваздуха од 5°C до 12°C, у вишим пределима мало изнад нуле.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС 20.11.2017

Преподне делимично разведарвање уз сунчане периоде, а поподне сунчаније. Ветар слаб до умерен западни. Максимална дневна температура око 11°C.      

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић

Погледајте и друге билтене...

Занимљиве фотографије