Републички хидрометеоролошки завод

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА ДАНАС  23.10.2018.

Вријеме: Ујутру и пријеподне блачније и углавном суво, а само понегдје на истоку може бити мало кише и росуље. Током дана промјенљиво, у Херцеговини сунчано.

Током дана мало и умјерено облачно и претежно сунчано, осим крајњег истока гдје ће се задржати облачније вријеме и углавном суво. Вјетар слаб, сјеверни и сјеверозападни, а у Херцеговини умјерена и појачана бура која поподне слаби.   Највиша дневна температура ваздуха од 10°C до 16°C,  на  југу Херцеговине и у Семберији до 20°C, а у планинама до 7°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС 23.10.2018.

Током дана мало и умјерено облачно и претежно сунчано и и  мало топлије вријеме. Вјетар слаб, сјеверозападни. Највиша дневна температура ваздуха   око 16°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА СУТРА24.10.2018.

 Синоптичка ситуација: По висини сјеверозападно струјање у склопу циклона са сјевероистока, док је у приземљу поље притиска мало повишено услед утицаја гребена антициклона са запада.  

Вријеме: Ујутру облачније и суво, током дана промјенљиво уз сунчане интервале, а на истоку претежно облачно. Поподне почиње киша на истоку и до краја дана захвата већину крајева осим Херцеговине.

Ујутро на југу претежно ведро или мало до умјерено облачно, а у осталим крајевима претежно облачно и суво вријеме. Током дана промјенљиво уз краће сунчане интервале, а на истоку облачно са кишом мјестимично. Облачност и киша поподне и према вечери шири се на већину крајева, осим Херцеговине гдје остаје суво вријеме. Вјетар слаб и промјенљив, током дана у скретању на сјеверозападни, слаб до умјерен, а према вечери у Херцеговини бура у појачању. Минимална температура ваздуха од 5°C до 10°C, у планинама око 3 °C. Највиша дневна температура ваздуха од 16°C до 22°C,   а у планинама до 13°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА СУТРА 24.10.2018.

Ујутро претежно облачно, а током да на и поподне промјенљиво уз сунчане интервале. Према вечери постепено наоблачење са пролазном слабом кишом током ноћи. Вјетар слаб и промјенљив, у другом дијелу дана слаб до умјерен, сјеверних смјерова.. Минимална температура ваздухаоко 9°, а највиша дневна температура ваздуха   око 17°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА НАРЕДНА ТРИ ДАНА

У Четвртак(25.10): Ујутро промјенљиво облачно, мјестимично са маглом по котлинама и дуж ријека. Током дана претежно сунчано и топлије уз локално малу или умјерену облачност. У Херцеговини ведро и сунчано. Вјетар слаб и промјенљив, у Херцеговини умјерена бура током дана у слабљењу. Минимална температура ваздуха од 1°C до 7°C, на југу до 10°C, у планинама око -2 °C. Највиша дневна температура ваздуха од 13°C до 20°C,  на  југу Херцеговине 22°C.

У Петак(26.10): Ујутро претежно ведро уз малу или умјерену облачност, око ријека магла. Током дана сунчано уз малу или умјерену облачност и још топлије. Крајем током ноћи повећање облачности у Херцеговини и на југозападу Крајине. Минимална температура ваздуха од 2°C до 9°C, на југу до 11°C. Највиша дневна температура ваздуха од 16°C до 22°C, a  у планинама до 13°C.

 У Суботу(27.10): У Херцеговини и на западу Крајине претежно облачно мјестимично са кишом, а у Херцеговини и по којим пљуском, у осталим крајевима промјенљиво облачно уз сунчане интервале и суво.  мало до умјерено облачно. Минимална температура ваздуха од 6°C до 13°C, на југу до 15°C. Највиша дневна температура ваздуха од 19°C до 25°C.

Дежурни синоптичар: Драшко Рудан