Републички хидрометеоролошки завод

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС 23.06.2018.

Вријеме: Свежије и претежно сунчано уз малу до умерену облачност.

Током дана  претежно сунчано, на југоистоку уз умерену облачност. Температура ће бити испод просека за почетак лета. Ветар слаб до умерен северозападни, у Херцеговини умерена бура. Највиша дневна температура ваздуха од 17°C до 22°C, на југу око 25°C, у вишим пределима од 13°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС 23.06.2018.

Током дана претежно сунчано са мало облака. Ветар слаб северозападни. Највиша дневна температура до 21°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА СУТРА24.06.2018.

Синоптичка ситуација: У приземљу се одржава утицај антициклона са запада Европе. По висини циклон поново јача на истоку Европе и током дана својом задњом страном захвата Балкан и наш регион.

Вријеме: Ујутру хладно, током дана пријатно уз сунчане периоде и пролазну облачност.

Ујутру претежно сунчано и хладно, поготово у вишим пределима. Магла ће се јављати понегде око река и по котлинама. Током дана сунчано и пријатно време, али температура ће и даље бити испод просека за почетак лета. Средином дана и током поподнева на северу и истоку пролазно облачније, а врло слаба киша ће се јавити само понегде. Ветар слаб до умерен северни и североисточни. Минимална температура ваздуха од 7°C до 12°C, на југу до 16°C, у вишим пределима од 3°C. Највиша дневна температура ваздуха од 19°C до 24°C, на југу до 27°C, у вишим пределима од 15°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА СУТРА 24.06.2018.

Ујутру прохладно и претежно сунчано. Током дана сунчано и пријатно време уз пролазну малу до умерену облачност. Ветар слаб североисточни.  Минимална температура око 10°C, а највиша дневна око 23°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА НАРЕДНА ТРИ ДАНА

У понедељак(25.06): Умерено до претежно облачно време уз слабу кишу. У првом делу дана ће бити претежно суво, а затим ће киша почети прво на југу и западу. Поподне у већини предела повремена киша или пљускови.  Минимална температура ваздуха од 7°C до 13°C, на југу до 17°C. Највиша дневна температура ваздуха од 19°C до 24°C, на југу до 27°C, у вишим пределима од 15°C.

У уторак(26.06): Наставља се облачно време уз повремену кишу. На северу ће у првом делу дана бити мало топлије уз више сунчаних периода, а затим уз повремене пљускове. На југу и истоку облачно и свежије уз честу кишу. Минимална температура ваздуха од 8°C до 14°C, на југу до 18°C. Највиша дневна температура ваздуха од 17°C до 25°C на североистоку, у вишим пределима од 14°C.

У среду(27.06): Мало топлије и променљиво облачно време уз више сунчаних периода. Киша ће се јавати само понегде, углавном на југоистоку и истоку. Минимална температура ваздуха од 10°C до 16°C, на југу до 20°C. Највиша дневна температура ваздуха од 20°C до 27°C, на југу до 30°C, у вишим пределима од 16°C.

 Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић