Републички хидрометеоролошки завод

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС 23.01.2018

Вријеме: Претежно облачно уз слабе и повремене падавине.

Средином дана слаб снег се  премешта ка истоку, а на северу падавине престају. У Херцеговини и на западу Крајине суво уз сунчане интервале и променљиву облачност. Ветар слаб до умерен северозападни, у другом делу дана на планиама повремено јак. Највиша дневна температура ваздуха од 2°C до 9°C, у вишим пределима од 0°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС 23.01.2018

У другом делу дана суво уз смањење облачности и краће сунчане интервале. Ветар слаб северозападни. Највиша дневна температура до 7°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА СУТРА 24.01.2018

Синоптичка ситуација: Простани антициклон се шири од североистока Европе и захвата већи део Европе, и регон Балкана. На висини се долина премешта ка истоку, а са запада постепено јача утицај гребена. Хладнији ваздух се и даље одржава у нашем региону.

Вријеме: Ујутро хладно уз мраз и понегде магловито. Током дана претежно сунчано.

Јутро хладно уз слаб мраз и умерено облачно. Нешто више облака биће на истоку, а око река и по котлинама на северу и истоку јављаће се магла. Током дана претежно сунчано време. Магла и ниски облаци ће се понегде дуже задржавати током дана уз хладније време у тим пределима. Ветар слаб источни, током дана у скретању на јужни. Јутарња температура ваздуха од -4°C до 0°C, на југу до 3°C, у вишим пределима од -7°C. Највиша дневна температура ваздуха од 3°C до 8°C, на југу 11°C, у вишим пределима и местима са маглом око 0°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА СУТРА 24.01.2018

Јутро претежно ведро и хладно уз слаб мраз. У нижим деловима града и близу река могућа пролазна магла. Током дана претежно сунчано време. Ветар слаб источни и југоисточни. Јутарња температура око -2°C, а највиша дневна око 8°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА НАРЕДНА ТРИ ДАНА

У четвртак(25.01): Ујутро хладно уз мраз и претежно ведро, по котлинама и дуж река честа појава магле. Током дана претежно сунчано и топлије, према крају дана на северу и западу облачније. Магла ће се понегде дуже задржавати током дана уз хладније време у тим пределима. Јутарња температура ваздуха од -5°C до 1°C, у вишим пределима од -8°C. Највиша дневна температура ваздуха од 7°C до 13°C, у вишим пределима и местима са маглом од 3°C.

У петак(26.01): Ујутру на западу облачније уз мало вишу температуру, а у осталим пределима ведро и хладно уз мраз. Магла ће се јављати понегде на истоку. Током дана топло и променљиво облачно уз сунчане периоде. Хладније остаје само у ређим пределима где се магла буде задржавала и током дана. Јутарња температура ваздуха од -5°C до 4°C, у вишим пределима на истоку од -8°C. Највиша дневна температура ваздуха од 7°C до 13°C, у вишим пределима од 3°C.

У суботу(27.01): Умерено до претежно облачно и топло време. биће претежно суво, а врло слаба киша ће се јавити само понегде на западу и југу. Дуваће умерен југо. Јутарња температура ваздуха од -1°C до 5°C, у вишим пределима на истоку од -4°C. Највиша дневна температура ваздуха од 7°C до 12°C, у вишим пределима од 4°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић