Републички хидрометеоролошки завод

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ ЗА ДАНАС 26.04.2018

Вријеме: Претежно сунчано и врло топло време. Поподне локални пљускови понегде на југоистоку, а увече и у ноћи на северу и западу врло слаба и повремена киша.

Претежно сунчано и врло топло време за ово доба године. Током поподнева на југоистоку локални развој облака који ће понегде донети краткотрајне пљускове са грмљавном. Увече облачност захвата северне и западне пределе и доноси врло слабу и повремену кишу током ноћи ка петку. Ветар слаб западних смерова, увече и у ноћи умерен северни и северозападни. Највиша дневна температура ваздуха од 25°C до 31°C, у вишим пределима од 20°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС 26.04.2018

Наставља се претежно сунчано и врло топло време. Касније поподне постепено наоблачење које увече и у ноћи доноси слабу и повремену кишу. Ветар слаб западних смерова, увече и током ноћи умерен северни. Максимална дневна температура око 29°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА СУТРА 27.04.2018

Синоптичка ситуација:Утицај висинске долине и мало свежијег ваздуха кратко траје и већ сутра од средине дана поново јача гребен са југа уз прилив све топлијег ваздуха. У приземљу притисак расте под утицајем поља високог притиска које се шири изнад централне Европе ка Балкану.

Вријеме: Преподне пролазно облачније, током дана топло уз све више сунчаног времена.

Ујутру и преподне умерено до претежно облачно и углавном суво време. Врло слаба киша могућа је само још понегде рано ујутру. Од средине дана разведравање уз све више сунчаног времена. И даље ће бити топло, али уз мало нижу температуру у односу на претходне веома топле дане. На југу остаје претежно сунчано и врло топло. Ветар слаб до умерен североисточни и источни, на југу слаб и променљив. Минимална температура ваздуха од 7°C до 12°C, на југу око 16°C. Највиша дневна температура ваздуха од 20°C до 25°C, на југу и југоистоку топлије до 30°C, у вишим пределима од 17°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА СУТРА 27.04.2018

Ноћас и сутра рано ујутру облачно уз могућу слабу кишу. Током преподнева умерено до претежно облачно уз постепено разведравање па ће током дана поново бити сунчаније уз мало облака и пријатно топло. Ветар слабисточни. Минимална температура ваздуха око 11°C, а максимална дневна до 24°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА НАРЕДНА ТРИ ДАНА

У суботу(28.04): Врло топло и сунчано у првом делу дана. Средином дана умерена облачност захвата јужне и и источне пределе, а повремени пљускови са грмљавином јављаће се на истоку. У осталим пределима остаје претежно сунчано. Минимална температура ваздуха од 7°C до 13°C, на југу до 16°C. Највиша дневна температура ваздуха од 25°C до 30°C, у вишим пределима око 20°C.

У недељу(29.04): Наставља се врло топло и претежно сунчано време. Током поподнева на истоку и понегде на северу развој облака уз повремене локалне пљускове са грмљавином. Минимална температура ваздуха од 9°C до 16°C. Највиша дневна температура ваздуха од 26°C до 32°C, у вишим пределима око 21°C.

У понедељак(30.04): Врло топло и сунчано време уз постепено наоблачење током дана. Поподне променљиво уз повремену кишу и пљускове са грмљавином. Понегде ће бити и јачих пљускова уз могућу појаву града. Минимална температура ваздуха од 9°C до 16°C. Највиша дневна температура ваздуха од 24°C до 30°C, у вишим пределима око 20°C.

Дежурни синоптичар: Милица Ђорђевић