Републички хидрометеоролошки завод

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС 17.11.2018.

Вријеме: Умјерено и претежно облачно и још мало хладније са могућност понегдје слабих падавина.

Јаче наоблачење током дана са југа понегдје може условити слабу кишу у Херцеговини, централним и источним крајевима. У сјеверним предјелима ће бити промјенљиво уз сунчане интервале, а у овим крајевима уз облачније вријеме у ноћи на недељу може понегдје бити слабе кише или росуље. Вјетар слаб до умјерен, сјевероисточни.  Највиша дневна температура ваздуха од 3°C до 9°C,на југу до 13°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС  17.11.2018.

Током дана претежно облачно и суво, а у ноћи на недељу могућност за краткотрајну слабу кишу или росуљу. Вјетар слаб, сјевероисточни. Највиша дневна температура ваздуха до 8 °C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА СУТРА 18.11.2018.

Синоптичка ситуација: У недељу по висини изнад нашег подручја утицај циклонске циркулације уз задржавање хладне ваздушне масе. У приземљу пад притиска на периферији антициклона са центром изнад Скандинавије, а јужни предјели Балкана су под утицајем циклона из централног Средоземља.

Вријеме :  Претежно облачно и још мало хладније са могућност понегдје слабих падавина.

Ујутро и пријеподне претежно облачно и хладно вријеме уз понегдје слаб снијег или росуљу  у сјеверним и сјеверозападним крајевима, док ће у Херцеговини бити претежно ведро, а у централним и источним крајвима облачно и суво. У другом дијелу дана задржаће се облачно и прохладно вријеме уз могућност понегдје слабог снијега и у централним и источним крајевима , а у Херцеговини умјерено наоблачење. Вјетар слаб до умјерен, сјевероисточни. Минимална температура ваздуха од -4°C до 1°C , на југу и сјевероистоку до 4°C , на планинама око -6°C. Највиша дневна температура ваздуха од 0°C до 6°C,на југу до 12°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА СУТРА  18.11.2018.

Ујутро прохладно и облачно са ниском стратусном облачношћу. Током дана претежно облачно, а у ноћи може провијавати и слаб снијег.  Вјетар слаб, сјевероисточни. Минимална температура око 0°C , а највиша дневна температура ваздуха до 5°C.

 ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА НАРЕДНА ТРИ ДАНА

Понедељак(19.11): Ујутро и пријеподне облачно и хладно вријеме са провијавањем слабог снијега у западним и сјеверним крајевима, а у другом дијелу дана понегдје слаб снијег се очекује у централним и источним крајевима, а на југу Херцеговине слаба киша.  Минимална температура ваздуха од -3°C до 2°C , на југу до 5°C . Највиша дневна температура ваздуха од 2°C до 7°C,на југу до 12°C.

Уторак(20.11): Ујутро облачно вријеме уз слаб снијег мјестимично, а у Херцеговини са кишом. Током дана снијег у већини крајева прелази у кишу осим планина, док ће у Херцегови киша јачати уз могућност и пљускова са грмљавином уз обилније падавине.  Минимална температура ваздуха од -3°C до 2°C , на југу до 8°C . Највиша дневна температура ваздуха од 0°C до 6°C,на југу, истоку и југоистоку до 13°C.

Сриједа (21.11) : У јутро топлије и без мраза са маглом или повећаном стратусном облачношћу, а у Херцеговини и на југоистоку уз облачно вријеме још понегдје може бити кише. Током дана промјенљиво облачно,  суво и топлије вријеме уз  сунчане интервале, више сунчаних интервала на сјеверу земље. Минимална температура ваздуха од 2°C до 8°C , на југу до 10°C . Највиша дневна температура ваздуха од 10°C до 16°C, на планинама до 8°C.

 Дежурни синоптичар: Жељко Ратковић