Републички хидрометеоролошки завод

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА СУТРА 21.11.2017.

Синоптичка ситуација: Висинска долина се премешта постепено ка истоку Балкана, а изнад нашег региона се одржава задња страна овог система у првом делу дана, а поподне слаби утицај. У приземљу се одржава антициклон изнад Балкана уз прилив топлије ваздуха током дана. 

Вријеме: Јутро хладно и облачно, око река и по котлинама понегде магла. Током дана променљиво облачно уз сунчане периоде и постепено топлије.

Јутро хладно, на југу ведро а у осталим пределима умерено до претежно облачно. Око река и по котлинама на северу и истоку магла. Преподне остаје облачније уз постепено разведаравње па ће током дана бити топлије уз више сунчаних периода и умерену облачност. На истоку остаје претежно облачно и нешто свежије. Дуваће слаб до умерен западни и југозападни ветар. Јутарња температура ваздуха од -3°C до 3°C, у вишим пределима око -6°C. Највиша дневна температура ваздуха од 8°C на истоку до 15°C на западу, у вишим пределима од 4°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА СУТРА 21.11.2017

Ујутру облачно и хладно, у појединим деловима града магла. И током преподнева се задржава облачно време, а од средине дана делимично разведравање уз постепено топлије време и више сунчаних периода. Ветар западни и југозападни. Јутарња температура око 2°C, а максимална дневна температура до 14°C.   

 Дежурни синоптичар:  Милица Ђорђевић