Републички хидрометеоролошки завод

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА ДАНАС18.07.2018.

Вријеме: Топлије и претежно сунчано уз малу или умјерену облачност. Поподне понегдје на истоку уз развој облака могућа краткотрајна киша или рјеђи пљусак.

Током дана сунчаније и постепено топлије вријеме уз малу или умјерену облачност.  На истоку уз развој облака могућа краткотрајна киша или рјеђи пљусак.  Вјетар слаб, сјеверозападни. Највиша дневна температура ваздуха од 25°C до 31°C, у вишим пределима од 21°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА ДАНАС 18.07.2018.

Tоком дана топлије и сунчано са мало облака. Вјетар слаб, претежно сјеверозападни. Највиша дневна температура  око 31°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА СРПСКУ  ЗА СУТРА19.07.2018.

 Синоптичка ситуација: Наше  подручје се налази између циклона на истоку Европе и антициклонског поља које јача из западне Европе.  По висини се задржава сјеверозападно струјање на периферији циклона из Украјине чији утицај слаби.

Вријеме: Пријатно топло и претежно сунчано, подне понегдје на истоку и у централним предјелима облачније вријеме мјестимично са краткотрајном кишом или пљуском.   

Ујутро претежно ведро по котлинама и дуж ријека накратко магла, а на истоку промјенљиво облачно. Током дана у Крајини, Посавини и Херцеговини сунчано са мало облака, а у осталим предјелима облачније уз понегдје каткотрајну кишу или пљусак, углавном у другом дијелу дана. Вјетар слаб до умјерен, сјеверни и  сјеверозападни.. Минимална температура ваздуха од 13°C до 19°C, на југу до 22°C. Највиша дневна температура ваздуха од 21°C до 27°C,  на југу и сјеверу до 32°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ ЗА СУТРА 19.07.2018.

Ујутро ведро, а током дана топло и сунчано са мало облака. . Вјетар слаб, претежно сјеверозападни. Минимална температура око 18°C, а највиша дневна око 30°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА НАРЕДНА ТРИ ДАНА

У Петак(20.07): Ујутро ведро, а по котлинама понегдје са маглом. Током дана сунчано са мало облака и још топлије вријеме. Минимална температура ваздуха од 12°C до 19°C, на југу до 23°C. Највиша дневна температура ваздуха од 27°C до 32°C, у вишим предјелима од 24°C, на југу до 34°C.

У Суботу(21.07): Ујутро ведро, а током дана задржава се сунчано и топло врије, уз умјерен развој облака у сјеверним и сјевероисточним крајевима и могућност за покоји пљусак.  Минимална температура ваздуха од 13°C до 18°C, на југу до 22°C. Највиша дневна температура ваздуха од 28°C до 34°C, у вишим предјелима од 25°C.

У Недјељу(22.07): Умјерено и претежно облачно и свјежије вријема са кишом и локалним пљусковима са грмљавином,  пријеподне у Крајини, а током дана и до вечери и у осталим крајевима. Мјестимично интезивније падавине, нарочито у Херцеговини и на западу Крајине.   Минимална температура ваздуха од 13°C до 19°C, на југу до 23°C. Највиша дневна температура ваздуха од 22°C на западу  до 32°C, на југу и југоистоку.

 

Дежурни синоптичар: Драшко Рудан